8/1/13

ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ.

Φέτος οι μαθητές του Α2΄ αναλάβαμε  το περιβαλλοντικό πρόγραμμα για την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσἰου στον Όλυμπο Πιερίας.


Click image to open!

Εμείς, οι Μαθητές του A2΄ του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, αποτελούμε την περιβαλλοντική ομάδα του Σχολείου μας. Πήραμε τη σκυτάλη από τους συμμαθητές μας των προηγούμενων ετών, που εκπόνησαν προγράμματα περιβαλλοντικής στη θεματική ενότητα «Θεολογία – Οικολογία».
Έτσι, σε συνέχεια του περσινού προγράμματος  που ερευνούσε σημαντικές πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση που εφαρμόζονται και υλοποιούνται στα διάφορα Μοναστήρια της Πατρίδος μας, αποφασίσαμε να εξετάσουμε μία Ιερά Μονή ιδιαίτερα, αυτή του Αγίου Διονυσίου Λιτοχώρου Πιερίας.
Στόχος της εργασίας μας είναι βεβαίως να αναδείξουμε και να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό την προστασία που προσφέρεται από τα μοναστήρια μας –και συγκεκριμένα από την προαναφερθείσα Ιερά Μονή, στο περιβάλλον και τη φύση.
Κάνοντας μία σύντομη εισαγωγή στο θέμα μας, τονίζουμε το μέγιστο σεβασμό και την ευλαβική σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν στην πράξη οι Ορθόδοξοι το περιβάλλον. 
Ο ορθόδοξος μοναχός πιστεύει ότι τα σημερινά περιβαλλοντικά προβλήματα οφείλονται στην ασύνετη και παράλογη υποταγή της φύσης. 
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ, ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
ΣΤΙΣ 5 -4 -2013.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου